De wijnkamer logo

Degustaties

Een wijndegustatie is de ideale gelegenheid om wijnen te ontdekken en te evalueren.

Een wijndegustatie of infosessie wordt steeds op maat van de klant samengesteld en vindt plaats op een afgesproken locatie, zoals bij de klant thuis, op school, in het bedrijf, in de vereniging, …

“Een wijndegustatie is een wijnbeleving met meerdere personen, gebaseerd op een thema, tegen een vergoeding, maar zonder enige aankoopverplichting”.

Iedere degustatie is een themadegustatie waarin verschillende vinificatietechnieken worden uitgelegd, de invloed van terroir wordt aangetoond en de klanten kunnen kennis maken met verschillende druivensoorten en hun specifieke eigenschappen. Hoe meer tijd, hoe gedetailleerder de uiteenzetting. Als sommelier is mijn uitleg steeds interactief en sta ik open voor alle wijngerelateerde vragen. Elke degustatie, op basis van onze Oostenrijkse kwaliteitswijnen geeft een mooi overzicht van de Oostenrijkse wijnwereld.

DEGUSTATIE I
Mousserende wijn
Sekt
Witte wijnen
Grüner Veltliner I
Grüner Veltliner II
Rode wijnen
Sankt Laurent
Zweigelt
Blaufränkisch

Deze degustatie duurt ongeveer anderhalf uur.
Bij de witte wijnen wordt de invloed van de bodem op de wijn besproken.
Bij de rode wijnen worden drie druivensoorten met elkaar vergeleken.
De prijs bedraagt € 20 per persoon.

DEGUSTATIE II
Mousserende wijn
Sekt
Witte wijnen
Grüner Veltliner
Chardonnay
Riesling
Rode wijnen
Sankt Laurent
Zweigelt
Blaufränkisch

Deze degustatie duurt ongeveer twee uur.
Bij de witte en rode wijnen worden drie druivensoorten met elkaar vergeleken.
De prijs bedraagt € 25 per persoon.

DEGUSTATIE III
Mousserende wijn
Sekt
Witte wijnen
Grüner Veltliner I
Grüner Veltliner II
Chardonnay
Riesling
Rode wijnen
Sankt Laurent
Zweigelt
Blaufränkisch I
Blaufränkisch II

Deze degustatie duurt ongeveer drie uur.
Bij de witte wijnen worden drie druivensoorten met elkaar vergeleken en wordt de invloed van de bodem op de wijn besproken.
Bij de rode wijnen worden terug drie druivensoorten met elkaar vergeleken en de invloed van de vinificatie aangetoond.
De prijs bedraagt € 30 per persoon.